The Dragon Lanterns Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share The Dragon Lanterns Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions and answers of The Sorcerer’s Apprentice, The Surprising Buns and Why Wisdom Is Everywhere so, you can check these posts as well.

The Dragon Lanterns Questions & Answers

Question 1: What did the people do during the Lantern Festival?

Answer: During the Lantern Festival, people hang their lanterns high and compete with each other to see who has made the most beautiful one.

Question 2: For what art was the old man famous?

Answer: The old man was famous for making beautiful lanterns.

Question 3: Read and answer the questions:

One year, as the Lantern Festival approached, the old master set about making a pair of dragon lanterns.

(a) What is the Lantern Festival?

Answer: In China every year, a festival of lanterns is held. People hang their lanterns up and compete to see who has made the most beautiful one.

(b) Who is the old master?

Answer: The old master was an old craftsman.

(c) What are we told about his lanterns?

Answer: Each lantern was a masterpiece.

(d) Describe the dragon lanterns made by the master.

Answer: The dragon lanterns had fierce heads, long tails and were painted in fiery colours. They looked like real dragons.

Question 4: Describe the lanterns made by the old man for the festival.

Answer: The old master made a pair of dragon lanterns. The lanterns had fierce heads, long tails and were painted in fairy colours.

Question 5: What was special about the lanterns?

Answer: The old master also made a special ball with coloured ribbons tied to it. When he moved the ball in the air, he could make the two dragons twist and dance.

Question 6: Who stole the lanterns and why?

Answer: Lee, a lazy, dishonest man stole the lanterns. He thought that if he gave the marvelous lanterns to the emperor, he would be rewarded handsomely.

 Question 7: Why was Lee cast into prison?

Answer: When the Emperor asked Lee to make the dragons dance, Lee could not do so as the ball that he had made did not have the power that the old master’s ball had. In anger, the emperor threw Lee into the prison.

Question 8: How did the old man still make the dragons dance?

Answer: On the day of the Lanterns Festival, the old man came out into the streets carrying his ball with coloured ribbons. He started to move the ball in the air and in the palace; the two dragon lanterns flew out of a window and began to dance high in the air above the palace.

Question 9: How was the old man rewarded by the Emperor?

Answer: The Emperor honoured the old master by asking him to create the palace lanterns every year.

So, these were The Dragon Lanterns Questions & Answers.