The Making of The Missile Man Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share The Making of The Missile Man Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions and answers of Patol Babu Filmstar, From a Railway Carriage and Don’t Quit so, you can check these posts as well.

The Making of The Missile Man Questions & Answers

Question 1: Who is the Missile Man?

Answer: Dr. APJ Abdul Kalam is the Missile Man.

Question 2: What did Abdul Kalam’s family do for their living?

Answer: Abdul Kalam’s family made its living by ferrying pilgrims between Dhanushkodi and Rameshwaram in Tamil Nadu.

Question 3: What did Abdul Kalam do for the support of his family?

Answer: For the support of his family, Kalam sold tamarind seeds and collected a popular newspaper in Tamil ‘Dinmani’ at Rameshwaram railway station and helped his cousin Samuddin in selling it.

Question 4: What religious books had he read in his childhood?

Answer: He read holy Quran and holy Geeta in his childhood.

Question 5: How did the school celebrate the occasion when Kalam became President?

Answer: The school celebrated the day as a festival. Sweets were distributed among the teachers and students.

Question 6: One day a new teacher came to the class, he asked Abdul Kalam not to sit with Ramanandha. How did Ramanadha’s father react to this incident?

Answer: Ramanandha’s father sent for the teacher. He told the teacher that what he had done would only breed communalism.

Question 7: How did Abdul Kalam’s sister help him when he got admission in Madras Institute of Technology?

Answer: Abdul Kalam’s sister decided to mortgage her ornaments to raise the required fee.

Question 8: How did Abdul Kalam learn that perseverance makes miracles?

Answer: Once Kalam’s teacher, Mr. Subramania Iyer invited Kalam to have lunch with him. But his wife refused to serve food to Kalam because she was an orthodox Hindu lady. The teacher served the food to Kalam. It was his patience that promoted his teacher’s wife to serve food to Kalam. From here, Kalam learnt that perseverance makes miracles.

Question 9: Write True or False:

(a) Abdul Kalam comes from a high-profile family – False
(b) Abdul Kalam is our tenth President – False
(c) His favourite subjects were English, Maths, Science and Tamil – True
(d) Ramanandha’s father was the high priest of Rameswaram temple – True
(e) Abdul Kalam got the highest award ‘Bharat Ratna’ in 1997 – True

So, these were The Making of The Missile Man Questions & Answers.