The Swing Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share The Swing Questions & Answers.

This poem is written by Robert Louis Stevenson. In my previous posts, I have shared The Swing Stanza Wise Summary so, make sure to check that post as well.

The Swing Questions & Answers

Word Galaxy

  • Wide – (here) far
  • Roof so brown – a roof made of wood
  • Pleasantest – happiest
  • Garden green – leaves, grass and trees in the garden

Question 1: Choose the correct option:

(a) How does the child feel about this ride?

i. He likes it very much.
ii. It scares him.
iii. It makes him sad.

(b) The pleasantest thing for every child is……………..

(i) to swing up into the blue air
(ii) to run under the sun
(iii) to get wet in the rain

(c) While swinging, ………………..are seen over the wall.

(i) kites, birds, forests and rivers
(ii) buildings, schools and trees
(iii) river, trees, cattle and the countryside

(d) What does the child look down on in the third stanza?

i. The green garden
ii. The brown roof
iii. Both a and b

(e) Which of these things does the child NOT see in the second stanza?

i. Cattle
ii. A church
iii. The river

(f) The child is riding on a……

i. Horse
ii. Swing
iii. Wagon

(g) In the poem, the speaker thinks being in the swing is like……….

i. Running
ii. Skating
iii. Flying

(h) What does the word Pleasantest mean?

i. Least fun
ii. Most wonderful
iii. Scariest

(i) The garden is below the…………….roof.

(i) thatched
(ii) brown
(iii) black

Question 2: What is the pleasantest thing a child can do?

Answer: The pleasantest thing a child can do is going up high in a swing.

Question 3:  How do we know that the garden grows well?

Answer: We know that the garden grows well because it is green.

Question 4: How is air described in the poem?

Answer: In the poem, air is described as blue.

Question 5:  What can be seen in the countryside?

Answer: The river, trees and cattle are seen in the countryside.

The Swing Questions & Answers

Question 6: What does the child see when the swing comes down?

Answer: The child sees the green garden and a house with a brown roof when the swing comes down.

Question 7: What does the child compare the motion of swinging to?

Answer: The child compares the motion of swinging to flying.

Question 8: What can the child see in the country side?

Answer: The child can see the river, trees and cattle in the country side.

Question 9:  Write two pairs of rhyming words from the poem.

Answer: Swing-thing, brown-down.

Question 10: Read the lines and answer the questions:

“Oh, I do think it the pleasantest thing,
Ever a child…………..!”

(a) What is the ‘pleasantest thing’?

Answer: The pleasantest thing is going up in the air in a swing.

(b) Who is the speaker of the poem?

Answer: The speaker of the poem is a child who loves to swing.

Question 11: Read the lines and answer the questions:

“Till I look down………..,
Down on the roof……….”

(a) What does the speaker see from the swing?

Answer: The speaker sees the rivers, trees and cattle.

(b) What does the speaker mean by ‘roof so brown’?

Answer: Roof so brown means the roof is made of wood.

Question 12: Fill in the blanks:

(a) According to the poet, playing on the swing is the pleasantest thing a child can do.
(b) In the poem, the child goes up in the air on the swing.
(c) The child noticed that the colour of the roof is brown.
(b) The child can see the countryside over the wall.

So, these were The Swing Questions & Answers.