The Tiny Little Things Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share The Tiny Little Things Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions & answers of If Mice Could Roar, Florence Nightingale and Exam Stress so, you can check these posts as well.

The Tiny Little Things Questions & Answers

Question 1: What was Mary doing?

Answer: Mary was hemming a pocket-handkerchief.

Question 2: Who came running in a hurry?

Answer: A little insect came running in a hurry.

Question 3: What did Mary do for fun?

Answer: Mary dropped her thimble over the little ant for fun.

Question 4: What did Mary’s father ask her to bring?

Answer: Mary’s father asked her to run to the house and bring a wee taste of honey from the breakfast table.

Question 5: Where did the little thing live?

Answer: The little thing lived under the apple tree.

Question 6: How do ants clean their young ones?

Answer: Ants clean their young ones by licking them.

Question 7: The nurse ants remind Mary of whom?

Answer: The nurse ants reminded Mary of Aunt Jenny.

Question 8: Read and answer the questions:

“There it was, running round and round in the dark prison, with little horns on its head quivering.”

(a) Who is ‘it’ here?

Answer: ‘It’ here refers to a little ant.

(b) What is being referred to as the ‘prison’ here?

Answer: Mary’s thimble is being referred to as the ‘prison’ here.

Question 9: Read and answer the questions:

“Oh! Has such a little tiny thing a real home of its own?”

(a) Who are the tiny things that they are talking about?

Answer: The tiny things are ants.

(b) What kind of homes do they live in?

Answer: They live in holes under the apple tree.

Question 10: Read and answer the questions:

“Is that the reason we say Aunt Jenny?”

(a) Who is ‘Aunt Jenny’?

Answer: ‘Aunt Jenny’ is a little nurse ant.

(b) What all things does Aunt Jenny do?

Answer: Aunt Jenny mends her things, puts baby to bed and goes out for walks with them.

Question 11: Why did Mary feel ashamed of herself?

Answer: Mary felt ashamed of herself because she had troubled a small insect who was then struggling to move.

Question 12: What all work do the worker ants or nurse ants do?

Answer: The worker ants or nurse ants love and care for the little ones or the bay ants as dearly as if they were their own.

Question 13: How did the four ants help their friend in need?

Answer: Two ants pushed the berry as hard as they could while the other two pulled their friends out by the hind legs.

Question 14: What does Mary’s father advise her at the end of the lesson?

Answer: Mary’s father advises her not to be unkind to an ant who is kinder than her, though he is only a little insect.

Question 15: Do you think Mary was a kind girl?

Answer: Yes, according to me Mary was a kind girl because after troubling the ant she gives honey to ant as a boosting power.

So, these were The Tiny Little Things Questions & Answers.