Florence Nightingale Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share Florence Nightingale Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions & answers of Exam Stress, Examination Time and Letter To a Penpal so, you can check these posts as well.

Florence Nightingale Questions & Answers

Question 1: When was Florence Nightingale born?

Answer: Florence Nightingale was born on 12th May, 1820.

Question 2: Where was Florence born?

Answer: Florence was born in Florence, Tuscany, Italy.

Question 3: What was the name of her sister?

Answer: The name of her sister was Frances Parthenope.

Question 4: What were the subjects that Florence and her sister were taught?

Answer: Florence and her sister were taught a variety of subjects ranging from Science and Mathematics to History and Philosophy.

Question 5: When did the Crimean War break out?

Answer: Crimean War broke out in 1853.

Question 6: Who is called ‘The Lady with the Lamp’?

Answer: Florence Nightingale was called ‘The Lady with the Lamp’.

Question 7: When and where did Florence die?

Answer: Florence died on 13 August, 1910 at Mayfair, London.

Question 8: How was the condition of the wounded British soldiers?

Answer: The wounded British soldiers were sleeping in the overcrowded and dirty rooms of the hospital. They did not have blankets and decent food. Diseases such as typhus, cholera and dysentery spread among the soldiers and many of them died of infection and diseases.

Question 9: How did Florence help the soldiers?

Answer: Florence and her nurses set up a kitchen and dug latrines for sanitation. With the help of the wives of the wounded soldiers, she became able to take good care of the soldiers. So, the death rate of the soldiers dropped.

Question 10: State True or False:

(a) Florence’s father was a poor man – False
(b) Florence went to Germany to undergo training and become a nurse in 1853 – False
(c) Florence often visited the soldiers at night when they were asleep – True
(d) Many of the British soldiers died of infection and diseases – True
(e) Florence nightingale dies at the age of 80 – False

So, these were Florence Nightingale Questions & Answers.