Who Did Patrick’s Homework Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share Who Did Patrick’s Homework Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions and answers of Little Girls Wiser Than Men, A Teacher For All Seasons and Fable so, you can check these posts as well.

Who Did Patrick’s Homework Questions & Answers

Question 1: Choose the appropriate option.

(a) Patrick played __________.

i. hockey and basketball
ii. Nintendo
iii. both (i) and (ii)

(b) Patrick had a pet ____________.

i. dog
ii. rat
iii. cat

(c) Who was the little doll in reality?

i. a demon
ii. a monkey
iii. an elf

(d) Patrick wanted the elf to help him with the homework for ____ days.

i. 35
ii. 45
iii. 39

(e) What was a mystery for elves?

i. humans
ii. human history
iii. human language

(f) What happened when Patrick got all A’s?

i. Teacher smiled and praised Patrick
ii. Classmates were amazed
iii. Both (i) and (ii)

Question 2: What did the teachers tell Patrick? Did they tell the truth?

Answer: The teachers told Patrick to do his homework or he won’t learn a thing. Yes, they were true in saying so.

Question 3: What did Patrick think his cat was playing with? What was it really?

Answer: Patrick thought that his cat was playing with a little doll. In fact, it was an elf (man of tiniest size)

Question 4: What did the elf look like?

Answer: The elf looked like a doll that had little wool shirt with old fashioned breaches and a high tall hat much like witch’s.

Question 5: Why did Patrick consider himself lucky?

Answer: Patrick never did homework and was more interested in playing. His teachers often told him to do his homework or he won’t learn a thing. When elf promised to grant him a wish, he considered himself lucky, as he thought that wish could be the solution to all his problems and he asked elf to do all his homework till the end of the semester.

Who Did Patrick’s Homework Questions & Answers

Question 6: Why did the little man grant Patrick a wish?

Answer: Patrick saved the little man’s life from the cat by not handing him over to the cat. In return for his gesture, the little man granted a wish to Patrick.

Question 7: What was Patrick’s wish?
Or
Which wish was granted by the elf to Patrick?

Answer: Patrick was never fond of doing his homework. His wish was that the little man should do all his homework till the end of the semester, which the elf agreed to do.

Question 8: Describe the elf’s reaction to Patrick’s demand.

Answer: On hearing Patrick’s demand, the elf face wrinkled, kicked his legs and showed expressions of discomfort and sadness.

Question 9: In what subjects did the little man need help, to do Patrick’s homework?

Answer: The little man asked for Patrick’s help in English, History and Maths.

Question 10: Why did the elf send Patrick to the library?

Answer: The elf sent Patrick to the library to get books, so that he can read them to elf.

Question 11: How did Patrick help him?

Answer: Patrick brought books from the library and read them out to the little man. He stayed up at nights, sat beside the little man and guided him while doing the homework.

Question 12: Who do you think did Patrick’s homework — the little man, or Patrick himself? Give reasons for your answer.

Answer: In actual, it was Patrick who did the homework by himself, as he was guided the little man again and again through books brought from the library.

Question 13: What did Patrick do to become a ‘model kid’?

Answer: Patrick was working harder than ever and was staying up at nights to study and complete his homework. Due to all these efforts, he completed his homework and got his A’s. His classmates were amazed, his teachers were happy and praised him. He cleaned his room, did his chores, was cheerful, never rude to anyone. All these positive changes made him a ‘model kid’.

Question 14: Read the following statement and answer the questions that follow.
“Get me a dictionary. No, what’s even better, look up for the word and sound it out by each letter.”

(a) Who said these lines and to whom?

Answer: The elf said these lines to Patrick.

(b) In what context did the speaker say so?

Answer: The speaker (the elf) wanted Patrick to read the dictionary to complete his homework.

(c) What will the listener learn to do when he will look up the dictionary?

Answer: The listener (Patrick) will learn the correct pronunciation and the correct meaning of the words from the dictionary.

(d) What happened next?

Answer: Next, they started the homework of Maths subject.

Question 15: Use the clues given below to complete this crossword puzzle.

Across

1. very tired
2. had an angry look on the face
3. short trousers
4. a fault in a machine that prevents it from working properly
5. a small and naughty boy-fairy

Down
6. work that must be done every day, often boring
7. a basket with a lid
8. gave a short, high-pitched cry

Solution:

So, these were Who Did Patrick’s Homework Questions & Answers.