Who Was The Thief Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share Who Was The Thief Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions & answers of The Magic Hat, Value Of Time and A Genie In A Bottle so, you can check these posts as well.

Who Was The Thief Questions & Answers

Question 1: How did Elemu come to know that somebody had broken into his house?

Answer: When Elemu reached home, he saw that the lock on his door was broken and he realized that somebody had broken into his house.

Question 2: Why did Elemu locked the wooden box when he went out?

Answer: Elemu locked the wooden box when he went out because he did not want anyone to steal the gold inside it.

Question 3: Why do Elemu suspect that the thief was from his village?

Answer: Elemu suspected that the thief was from his village because only a person from the same village would know he had gone away.

Question 4: Why did the villagers assume that the thief was from some other village?

Answer: The donkey did not bray even once. So, the villagers assumed that thief was from some other village.

Question 5: Why did the thief not touch the donkey’s tail?

Answer: The thief did not touch the donkey’s tail because he was scared that if it would bray, he would be caught.

Question 6: Read this sentence and answer the questions:

“Someone has stolen Elemu’s gold”

(a) Who said these words and to whom?

Answer: The headman said these words to the villagers.

(b) Where did Elemu keep his gold?

Answer: Elemu kept his gold in a wooden box.

(c) Who did he ask for help?

Answer: Elemu approached the village headman for help.

(d) What happens next?

Answer: The headman assured Elemu to help him to get his gold back.

Question 7: What did the headman do to catch the thief?

Answer: The headman sprayed perfume on donkey’s tail and called all the villagers. The villagers were asked to touch the tail of the donkey that would bray when the thief touched it. The donkey did not bray even once. The headman then smelt all their palms and caught hold of one man. That man hadn’t touched the donkey’s tail at all and so his hand did not smell of perfume. Thus, the thief was caught.

Question 8: How did Elemu thank the headman and the villager?

Answer: Elemu thanked the headman and the villagers by treating them to generous feast.

Question 9: What should we do to help the poor and the needy?

Answer: We should help the poor by giving them food, money or clothes.

So, these were Who Was The Thief Questions & Answers.