Who Will Be Ningthou Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share Who Will Be Ningthou Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions and answers of A Dragon Called Tsunami, My Brother My Brother and Uncle Podger Hangs a Picture so, you can check these posts as well.

Who Will Be Ningthou Questions & Answers

Question 1: Choose the correct option:

(a) Who was Sanatombi?

i. the princess
ii. the meeyam
iii. the leima
iv. the prince

(b) What is the king called in Manipuri?

i. meeyam
ii. Ningthou
iii. Leima

(c) How did the king plan to select Tunggi Ningthou, the future king?

i. Whoever reached the mango tree first, would be declared Tunggi Ningthou.
ii. Whoever reached the banyan tree first, would be declared Tunggi Ningthou.
iii. Whoever was the bravest of all, would be declared Tunggi Ningthou.
iv. Whoever was the cleverest of all, would be declared Tunggi Ningthou.

(d) Why was Sanatombi sad?
(You can select more than one option)

i. The Khongnang was in pain.
ii. The Khongnang was hurt by the spear and it was dead.
iii. The homes of many birds were destroyed.
iv. The King and queen were sad.

Question 2: Where is the land of Kangleipak?

Answer: The land of Kangleipak is in Manipur.

Question 3: Why do you think the Ningthou and the Leima were loved dearly by the people?

Answer: The Ningthou and the Leima were loved dearly by the people because they never stopped thinking about their people and always tried to make them happy.

Question 4: How many sons did the Ningthou and Leima have? What were their names?

Answer: The Ningthou and Leima had three sons and their names were Sanajaoba, Sanayaima and Sanatomba.

Question 5: Why did the Ningthou want to name the Tunggi Ningthou?

Answer: Ningthou wanted to name the Tunggi Ningthou because he realised that the time to decide the future King had come.

Question 6: Why did the King select Sanatombi as the future ruler?

Answer: The King selected Sanatombi as the future ruler because she felt the pain of others.

Question 7: Where do you think, Sanatombi loved to play the most?

Answer: I think, Sanatombi loved to play in the garden the most with lots of flowers, birds and animals around.

Question 8: Read and answer the questions:

“She feels the pain of the people, the animals, the birds and the trees.”

(a) Who said these words and to whom?

Answer: The Ningthou said these words to his three sons.

(b) Who is ‘she’?

Answer: ‘She’ is Sanatombi.

(c) Why does the speaker talk about ‘pain’?

Answer: According to the King and the queen, only a worthy ruler would feel the pain of others. Only Sanatombi felt the pain of others and hence, was a worthy ruler. This is why the speaker talked about ‘pain’.

(d) What happens next?

Answer: The Ningthou makes Sanatombi the future Leima of Kangleipak.

Question 9: Was the plan decided by the king to choose the Tunggi Ningthou, a good plan? Give a reason for your answer.

Answer: Yes, the plan decided by the king to choose the Tunggi Ningthou was a good plan. He wanted to choose the one who was the worthiest.

Question 10: Do you think, the king’s decision was correct?

Answer: Yes, the king’s decision to select Sanatombi as the future ruler was correct because a ruler must have a kind heart to feel the pain of others.

So, these were Who Will Be Ningthou Questions & Answers.