A Spaceship Landed Over There Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share A Spaceship Landed Over There Questions & Answers.

The poem is written by Mac Wilkey in which the poet is telling us about his journey in the spaceship.

In my previous posts, I have shared the questions & answers of Conquering Mount Everest, Dinner By Moonlight and Missed so, you can check these posts as well.

A Spaceship Landed Over There Questions & Answers

Word Galaxy

  • Dome – a round structure with a circular base
  • Gizmo – a device
  • Stashed – covered or trapped
  • Inoculate – to inject someone with a very mild form of a disease to help resist that disease in the future

Question 1: Read and answer the questions:

(a) Who does ‘him’ refer to in these lines?

Answer: ‘Him’ refers to the vet, the poet’s friend.

(b) What did he smell of and why?

Answer: He smelled of a strange thing because he was diagnosed.

(c) Who was the cage actually mean for?

Answer: The cage actually meant for Doctor Bill.

Question 2: What did the poet and his friend search for inside the spaceship?

Answer: The poet and his friend searched for the little men inside the spaceship.

Question 3: What happened the moment the poet sat in the pilot’s seat?

Answer: When the poet sat in the pilot’s seat, he was identified as an “Early earthman”, a glass dome dropped around and the jet engine started with a high-pitched hissing sound.

Question 4: What do you think were the poet’s feelings when a glass dome dropped around him? What calmed him later?

Answer: The poet initially got scared when the glass dome dropped around him as he was apprehensive of being captivated. The high-pitched sound of the jet engine calmed him later.

Question 5: Where was the poet’s friend, the vet, ‘stashed’? Can you guess the reason why?

Answer: The poet’s friend, vet got stashed in a cage probably because he was identified as a strange creature due to the strange smell coming from his body.

Question 6: Identify lines from the poem that suggest the spaceship was automatically controlled.

Answer: The lines from the poem that suggested the spaceship was automatically controlled.

Question 7: Do you think the poet and the vet were good friends? Give a reason for your answer.

Answer: Yes, the poet and the vet were good friends. This is because the Vet was only person who believed the poet and went along with him in the dark night to search for the little men.

Question 8: What do you think had happened to the vet?

Answer: Vet was stashed in a cage and inoculated by the spaceship’s device due to his body odour, the side effect of which turned him into an outlandish creature.

So, these were A Spaceship Landed Over There Questions & Answers.