An Alien Hand Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share An Alien Hand Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions & answers of The Bear Story, Chandni and I Want Something in a Cage so, you can check these posts as well.

An Alien Hand Questions & Answers

Question 1: How does Tilloo manage to find his way to the ‘forbidden passage’?

Answer: One day when Tilloo’s father was enjoying a nap at home, Tilloo managed to get hold of his security card. and made his way to the ‘forbidden passage’.

Question 2: What did Tilloo hope to see once he emerged from his underground home?

Answer: Tilloo was looking forward to see the sun (if it was daytime) or the stars (if it was night) once he emerged from his underground home.

Question 3: Why did Tilloo’s father advise him not to try to reach the surface of the planet?

Answer: Tilloo’s father advised him not to try to reach the surface of the planet because the atmosphere at the surface was such where an ordinary person could not survive. The air at the surface was too thin to breathe and the temperature was so low that any ordinary person would freeze to death.

Question 4: What changes had occurred, which forced people to live in underground homes?

Answer: The changes in the sun and it becoming hostile led to upset the balance of nature on this planet. All of this led to the extinction of birds, animals and fishes. The people on the planet managed to survive only because of the superior technology, however, were forced to live in underground homes under artificial conditions.

Question 5: Why was everyone in the Control Room greatly excited?

Answer: Everyone in the Control Room was greatly to know about the two spacecrafts approaching towards their planet.

Question 6: Was the spacecraft manned or unmanned? How do you know it?

Answer: The spacecraft that landed on the surface of the planet was unmanned. The spacecraft only had mechanical instruments, this was evident when a mechanical hand emerged from the spacecraft and bent towards the surface of the planet to touch the soil.

Question 7: What did Number One and Number Two suggest should be done about the alien spacecraft?

Answer: Number One suggested that they should let the spacecraft land on their surface and this will make it easy for them to make the spacecraft ineffective anytime they want.
Number Two suggested not to interfere with the spacecraft and observe passively. He also said, as we are unaware about their intentions it would be unwise to reveal our existence by destroying the spacecrafts.

Question 8: What do you think the mechanical hand was trying to do?

Answer: The mechanical hand that emerged from the spacecraft was trying to collect the samples of soil from the surface of Mars to understand if there’s any existence of any life on Mars.

Question 9: Tilloo pressed the red button and “the damage was done”. What was the damage?

Answer: When Tilloo pressed the red button, it damaged the mechanical hand of the instrument from the spacecraft and it stopped working.

Question 10: Where had the spacecraft come from?

Answer: The spacecraft was sent by NASA (National Aeronautics and Space Administration, America) from the planet Earth.

Question 11: On which planet do Tilloo and his parents live?

Answer: Tilloo and his parents lived on planet Mars.

So, these were An Alien Hand Questions & Answers.