Jurassic Park Making The Film Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share Jurassic Park Making The Film Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions & answers of Adventure With Dilly, The Mango Story and Away in Kodi so, you can check these posts as well.

Jurassic Park Making The Film Questions & Answers

Question 1: Read and answer the questions:

‘Then a computer made their limbs move as decided by the scientists and the programmers’

(a) Whose limbs are being referred to here?

Answer: The dinosaur robots’ limbs are being referred to here. 

(b) Why was a computer needed to move their limbs?

Answer: A computer was needed to move their limbs because they were robots and were programmed to move according to computer commands.

(c) What is this kind of science called?

Answer: The science of recreating animal movement with robots is called animatronics.

Question 2: Why was the park’s security system turned off? Why was it wrong to do so?

Answer: The park’s security system was turned off because somebody wanted to steal the dinosaur eggs. It was wrong thing to do so because it would put everybody’s life in danger of getting killed by the dinosaurs in the park.

Question 3: What was the most challenging part of making Jurassic Park? Why?

Answer: The most challenging part of making Jurassic Park was scripting the dinosaurs because nobody really knows how they actually moved or sounded. 

Question 4: How did Spielberg overcome the challenge of not having enough information about dinosaurs?

Answer: The director Steven Spielberg made sure that his team included scientists who had studied about dinosaurs. 

Question 5: How were the robot dinosaurs made to seem real?

Answer: The robot dinosaurs made to seem real through a combination of special effects and animatronics.To create the dinosaurs, mechanical puppets or robots of different types of dinosaurs were developed. These robots looked and moved like animals. Then, a computer made their limbs move as decided by the scientists and the programmers. After that, the models were fitted with foam rubber skins. Thereafter, special effects brought them to life on the screen.

Question 6: Why is Jurassic Park called a landmark film? Give two reasons.

Answer: Jurassic Park is called a landmark film because the quality of animatronics used in the film had never before been achieved before. Also, this was the first film to use digital surround sound.

Question 7: What do you think would be the advantages and disadvantages of having robot?

Answer: Advantages of having robot:

  • Work will be done efficiently and faster.
  • Robots make lesser mistakes than humans.
  • Life would be simpler and more manageable.

Disadvantages of having robot:

  • A lot of money is involved in their making and maintenance.
  • Continuous supply of power is required for their working.
  • Many people may lose their jobs.

So, these were Jurassic Park Making The Film Questions & Answers.