King Midas and His Daughter Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share King Midas and His Daughter Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions and answers of Saving Trees, Birbal Caught The Thief and Hurt No Living Thing so, you can check these posts as well.

King Midas and His Daughter Questions & Answers

Word Galaxy

  • Strange man – unknown man
  • Rushed – ran
  • Realized – felt
  • Hugged – embraced
  • Statue – a body figure
  • Fetched – brought
  • Vase – flower pot

Question 1: Match the column A with Column B to make meaningful sentences:

Column AColumn B
a. King Midas wasi. turned into gold.
b. He once gotii. a strange gift.
c. Whatever he touchediii. his mistake.
d. Daughter of King Midasiv. a very greedy man.
e. Soon the king realizedv. turned into a statue of gold
Answer: a-iv, b-ii, c-i, d-v, e-iii

Question 2: What were the two things that King Midas used to love very much?

Answer: The two things that King Midas used to love very much were his daughter and gold.

Question 3: Who came to the king’s palace?

Answer: A strange man came to the king’s palace.

Question 4: What gift did the strange man give to the king?

Answer: The strange man said to the king that whatever he would touch from now would turn into gold.

Question 5: Was the king happy with the gift? How do you come to know this?

Answer: Yes, the king became very happy after getting that gift. This is because he went around touching things and they turned into gold.

Question 6: Why did king Midas weep?

Answer: When the king’s daughter hugged him, she at once turned into a statue of gold. Seeing this, the king wept and wept and could not do anything about it.

Question 7: Did king Midas realize his mistake?

Answer: Yes, the king Midas realized his mistake as he had lost everything he loved.

Question 8: How did the stranger help the king to get back everything?

Answer: The stranger was a kind man and he asked the king to bring water from the river and sprinkle it on everything. The king did that and he got back everything he loved.

Question 9: Why was king Midas an unhappy man?

Answer: King Midas was an unhappy man because he was greedy and always wanted more gold.

So, these were King Midas and His Daughter Questions & Answers.