Nani’s Walk To The Park Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share Nani’s Walk To The Park Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions and answers of The Pandavas Last Year in Exile, Paper Boats, Alice In Wonderland and A Nation’s Strength so, you can check these posts as well.

Nani’s Walk To The Park Questions & Answers

Word Galaxy

  • Nani – maternal grandmother
  • Mischief – naughtiness
  • Lane – road, street
  • In no time – quickly
  • Treasures – valuable things
  • Reminds – to cause to remember
  • Whisper – to speak in a low voice
  • Patient – tolerant
  • Breeze – a gentle wind
  • Giggle – to laugh lightly

Question 1: Rearrange the following sentences in the correct order of the events as they happened in the story:

Answer:

…4…Nani feeds milk to the animals in the Lane of Happiness.
…7…Nani then went to the Lane of Dreams and chose a book for herself.
…9…Nani and Venki reached the park at last.
…3…A lady gave Nani a goddhi in the Lane of Beauty in which Venki saw a piece of her favourite saree and a bit of his mother’s kurta.
…8…Nani showed Venki the Gulmohar, Amaltas and Jarul trees in the Lane of Magic.
…5…They then went to the Lane of Mischief which reminded Nani of Venki and his friends.
…1…Venki wanted to go with Nani to the park.
…10…Venki looked around and thought of all the people and places he had seen that morning. He asked Nani if he could come with her the following week too.
…6…Nani met and hugged her friend in the Lane of Friendship.
…2…Nani first went to the Lane of Treasures.

Question 2: Write True or False:

(a) Nani goes to the park every day – False
(b) Nani takes a lot of time to reach the park – True
(c) The Lane of Treasures had a lot of shops – True
(d) Venki quickly left the Lane of Happiness as he was scared of animals – False
(e) Venki called the lane behind the school as the Lane of Noise – True
(f) The bookseller in the Land of Dreams sold new books for a lot of money – False

Question 3: “I walk slowly. I take my time to go there.” Why does Nani take a long time to get to the park? Is it only because she walks slowly?

Answer: No, it’s not only because she walks slowly. Nani takes time to get to the park because she takes a longer path to get there.

Question 4: What does Nani do in the Lane of Treasures?

Answer: Nani does her shopping in the Lane of Treasures.

Question 5: What happens in the Lane of Beauty?

Answer: In the Lane of Beauty, the people stitch amazing goddhis. A lady gives Nani a goddhi in which Venki sees a piece of her favourite saree and a bit of his Ma’s kurta.

Nani’s Walk To The Park Questions & Answers

Question 6: Who does Nani call out in the Lane of Happiness? What do Nani and Venki do there?

Answer: Nani calls out dogs and cats in the Lane of Happiness. Nani pours the milk she bought at the market and they watch as the animals lick their bowls clean.

Question 7: Nani stops and calls softly,” come, come!” Suddenly dogs and cats tumble out from everywhere! Do you think this is Nani’s first time here? How can you tell?

Answer: It doesn’t seem like Nani’s first time here. We know because:

  • Nani has already name with the lane.
  • The cats and dogs know Nani’s voice when she called them.

Question 8: What are the children doing in the Lane of Mischief?

Answer: The children are playing langdi, lagori and sakhli in the Lane of Mischief.

Question 9: Had Nani named all the lanes in the city? Which lanes had she named?

Answer: No, Nani had not named all the lanes in the city. She only named those that were important to her.

Question 10: Whom did Nani meet in the Lane of Friendship? What did they do together?

Answer: In the Lane of Friendship, Nani met her dear friend. They together whispered and giggled.

Question 11: What can be found in the Land of Dreams? Why is it called so?

Answer: Books can be found in the Lane of Dreams. It is called so because just like dreams, books take us to different worlds through stories.

Question 12: Why is the Lane of Magic called so?

Answer: The Lane of Magic is called so because it has big trees that offer shade and a cool breeze. In this lane, Nani showed Venki Gulmohar, Amaltas and Jarul trees and the flowers on the road look like a magic carpet.

Question 13: Does Venki like Nani’s walk to the park? How do we know?

Answer: Yes, Venki liked Nani’s walk to the park. He enjoyed all the lanes. In the end, he asked Nani if he could come with her next week too.

So, these were Nani’s Walk To The Park Questions & Answers.