Thanks for Your Time Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share Thanks for Your Time Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions and answers of In the Bazaars of Hyderabad and Lake Isle Of Innisfree so, you can check these posts as well.

Thanks for Your Time Questions & Answers

Question 1: ‘It had been some time since Jack had seen the old man’. Who is the old man referred to here? Why had Jack not seen him for some time?

Answer: The old man referred to here is Mr. Belser. Jack had not seen him for some time since he was busy with his life.

Question 2: What tells you that Jack was very ambitious?

Answer: Jack moved across the country to chase his dreams. His work kept him busy, which gave him no time to visit his mother or Mr. Belser. He didn’t have time to think about the past or even to spend time with his wife and son.

Question 3: In what ways was Mr. Belser instrumental in shaping Jack’s life?

Answer: After Jack’s father died, Mr. Belser stepped in to make sure that he had a man’s influence in his life. He taught Jack carpentry and many more important things which made him the man he grew up to be.

Question 4: Why did Jack feel that he had crossed over into another space and time?

Answer: Jack feel that he had crossed over into another space and time because stepping into Belser’s house was like stepping back into his childhood.

Question 5: Was the house really just the way Jack remembered it?

Answer: No, the house was not really just the way Jack remembered it. A small gold box that Mr. Belser kept locked on top of his desk was missing.

Question 6: Why do you think Jack’s hands shook when he read the message?

Answer: Jack’s hands shook when he read the message because it was a letter from Mr. Belser saying that the box contained the thing, he valued most in his life and it should be given to Jack.

Question 7: What was the lesson that Jack learnt from Mr. Belser’s gift?

Answer: The lesson that Jack learnt from Mr. Belser’s gift was that time is the most precious gift in life and we should spend some quality time with our family and friends.

Question 8: The gift was valuable to Jack because

Answer: It told him what Mr. Belser had appreciated.

Question 9: Pick out the similes used in the story.

Answer:

  • as busy as he was
  • like an old newsreel
  • like crossing over into dimension

So, these were Thanks for Your Time Questions & Answers.