The Joy of Travel Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share The Joy of Travel Questions & Answers.

This poem is written by Marilyn Lott. In my previous posts, I have shared the questions and answers of The People’s President, The Luncheon and The Awakening so, you can check these posts as well.

The Joy of Travel Questions & Answers

Question 1: Read and answer the questions:

The cultures incredibly diverse
So many wonderful things to see!

(a) Where can you find incredibly diverse cultures?

Answer: We can find incredibly different cultures when we travel to different countries.

(b) What beautiful things do you think the poet means here?

Answer: The poet means an entirely different kind of people dressed differently, a variety of cuisine and cultures that are totally different from one’s home country.

(c) What aspect of the poet’s personality is revealed through these lines?

Answer: The poet’s love for travel and experiencing different cultures and interacting with different people is revealed through these lines.

Question 2: Read and answer the questions:

And the food can be quite challenging,
Different tastes and how they eat,
But, hey, I’m ready to try it,
Doesn’t have to be potatoes and meat.

(a) In what way can the food be challenging?

Answer: Food can be challenging when the ingredients, manner of cooking and tastes are totally different from what you are usually habitual of.

(b) What does the line ‘Doesn’t have to be potatoes and meat’ imply?

Answer: The line ‘Doesn’t have to be potatoes and meat’ means that one needn’t always have the same mundane kind of common fare like potatoes and meat.

(c) What does the poet reveal of herself by saying that she is ready to try it?

Answer: By saying that she is ready to try it, the poet reveals the adventurous side of her personality that she is prepared to experiment with different types of cuisine.

Question 3: What emotions does the poet associate with travel?

Answer: The poet associates the emotions of joy and thrill with travel.

Question 4: Mention two things that the poet likes about travelling to a new country.

Answer: The poet like different culture and food of a new country.

Question 5: What two methods of travel are mentioned in the poem.

Answer: Two methods of travel mentioned in the poem are by plane and by sea on a cruise ship.

Question 6: How do we know that the poet is willing to try new dishes?

Answer: We know that the poet is willing to try new dishes because she mentions that food can be quite challenging but she is ready to try it.

Question 7: What does the poet suggest to the readers?

Answer: The poet suggests the readers to go to another country and enjoy a wonderful trip.

Question 8: What does the poet say about the clothes worn by people in different countries?

Answer: The poet says that the clothes worn by people of different countries are varied. They are quite unique in treasured styles.

Question 9: What does the poet say about the disposition of the people in other countries?

Answer: The disposition of the people is cheerful with their friendly, happy smiles.

Question 10: What do you think the poet means by international treat?

Answer: By international treat, the poet means to say that the different ways and thoughts of worship which one sees are quite unlike what one has in one’s own country.

So, these were The Joy of Travel Questions & Answers.