The King’s Breakfast Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share The King’s Breakfast Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions & answers of How The Sea Became Salty, Today I Wrote This Poem and The Ants so, you can check these posts as well.

The King’s Breakfast Questions & Answers

Word Galaxy

  • Curtsied – bowed
  • Alderney – a type of British cow
  • Marmalade – jam made from orange
  • Fancy! – an exclamation of surprise
  • For taking of the liberty – an expression of apology
  • Porringer – (colloquial) porridge

Question 1: Write whether the following statements are True or False. If they are false, explain why.

1. The king asked the dairymaid for butter – False
The king asked the queen for butter.

2. The dairymaid went to tell the cow about the king’s request – True

3. The king wanted butter for his porridge – False
The king wanted butter for The Royal slice of bread.

4. The cow suggested that the king use mango jam instead of butter – False
The cow suggested that the king use marmalade instead of butter.

5. The queen was angry with the king when he cried about the butter – False
The queen was not angry with the king when he cried about the butter.

Question 2: In the poem, who asked whom?

Answer: In the poem, the King asked the queen and the queen asked the dairymaid.

Question 3: Why does the queen say, “Royal slice of bread”?

Answer: The queen said, “Royal slice of bread” because the slice of the bread was the breakfast the King used to have in the morning.

Question 4: What did the cow tell the dairymaid to tell the king?

Answer: The cow told the dairymaid to tell the king that nowadays people like marmalade instead of butter.

Question 5: When was the dairymaid embarrassed?

Answer: The cow sleepily told the dairymaid to report to the king that nowadays, people like marmalade, instead of butter. The maid was surprised at the answer and red with embarrassment, she conveyed the same to the queen that marmalade when spread thickly, tastes good.

Question 6: Why did the King sob?

Answer: The King sobbed because he wanted a slice of bread with butter in his breakfast but his queen was asking him to try out marmalade.

Question 7: What did the cow give the dairymaid at the end of the poem?

Answer: The cow gave milk for the porridge and butter for the bread at the end of the poem.

Question 8: What made the king happy at the end of the poem?

Answer: The butter for the Royal slice of bread made the king happy at the end of the poem.

Question 9: How did the king show his happiness?

Answer: The king showed his happiness by kissing the queen tenderly and slid down the banisters to show his joy.

Question 10: Do you think the king was fussy? Why/Why not?

Answer: Yes, he was funny because he only wanted a bread-butter. He didn’t like the idea of marmalade or anything else on his bread for his breakfast.

So, these were The King’s Breakfast Questions & Answers.