The Little Plant Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share The Little Plant Questions & Answers.

This poem is written by Kate Louise Brown. In one of my previous posts, I have shared the questions & answers of The First Day of School, I Can Be A Pal and A Cup of Cha so, you can check these posts as well.

The Little Plant Questions & Answers

Word Galaxy

  • Lay – was lying in a flat position
  • Bright – shining
  • Buried – put deep into the ground
  • Rose – moved from a lower position to a higher position
  • Creep – move slowly

Question 1: Write True or False:

(a) A plant needs air to grow – True
(b) A tiny plant lay fast asleep in the grass – False
(c) A plant needs animals to grow – False
(d) The raindrops are shining – True
(e) A plant needs a pot to grow – False
(f) The little plant rose to see the clouds in the sky – False
(g) A plant needs water to grow – True
(h) A plant needs darkness to grow – False
(i) A plant needs sunlight to grow – True
(j) The little plant heard the words of the wonderful world – False

Question 2: Read and answer the questions:

The Little Plant Questions & Answers

(a) Whose voices did the little plant hear?

Answer: The little plant heard the voices of sun and the raindrops.

(b) What did the little plant do?

Answer: The little plant rose to see.

(c) Which word rhymes with ‘see’?

Answer: The word that rhymes with ‘see’ is ‘be’.

Question 3: What was buried in the heart of a seed?

Answer: A little plant was buried in the heart of a Seed.

Question 4: Who woke up the plant?

Answer: The sunshine woke up the plant.

Question 5: What did sunshine ask the plant to do?

Answer: The sunshine asked the plant to creep to the light.

Question 6: What did the raindrops ask the plant to do?

Answer: The raindrops asked the plant to walk up.

Question 7: What did the plant see when it woke up?

Answer: The plant saw the wonderful world when it woke up.

Question 8: What do you think the little plant saw in the wonderful outside world?

Answer: The little plant saw the beauty of nature.

So, these were The Little Plant Questions & Answers.