The Martian Chronicles Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share The Martian Chronicles Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions and answers of Blackwood House, The Unforgiving Monkey and Written in March so, you can check these posts as well.

The Martian Chronicles Questions & Answers

Word Galaxy

  • Fringing – forming a boarder
  • Expel – shoot out
  • Contract – shrink
  • Telepathy – communication between two minds without using words
  • Imperceptible – impossible to perceive

Question 1: What strange thing happened in Ohio, in the winter of 1999?

Answer: Rocket summer happened in Ohio, in the winter of 1999. Suddenly, in the middle of the cold winter, a flood of warmth crossed the small town. A flooding sea of hot air spread across. The snow dissolved and showed last summer’s green lawn.

Question 2: Where did Mr and Mrs K stay?

Answer: Mr and Mrs K stayed by the edge of an empty sea on Mars.

Question 3: Describe how the Martians looked.

Answer: Martians had the fair, brownish skin, the yellow coin eyes and the soft musical voices.

Question 4: How did Mr K spend his afternoons?

Answer: Mr K read from a book with raised hieroglyphs over which he brushed his hand as one might play a harp.

Question 5: What did Mrs K dream about?

Answer: Mrs K dreamt about six feet one-inch-tall man who came to Mars from the third planet, Earth.

Question 6: Read these lines and answer the questions.

‘Really, Ylla, you know how I hate this emotional wailing.’

(a) Who is the speaker?

Answer: The speaker is Mr K.

(b) What is the ‘emotional wailing’ that is mentioned?

Answer: She was wondering if there could be life on the planet Earth based on her dream.

(c) From Ylla’s ‘emotional wailing’, what can you gauge of her character?

Answer: She’s a dreamy and very thoughtful person.

Question 7: Why did the Martians feel that Earth does not have any life on it?

Answer: The Martians felt that Earth does not have any life on it because there is far too much oxygen on Earth.

So, these were The Martian Chronicles Questions & Answers.