The Story Of Flying Robert Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share The Story Of Flying Robert Questions & Answers.

This poem is written by Heinrich Hoffman. In my previous posts, I have shared the questions and answers of Anne of Green Gables, Adventure of Tom Sawyer and Maui’s Kite so, you can check these posts as well.

The Story Of Flying Robert Questions & Answers

Word Galaxy

  • Tumbling – fall suddenly
  • Pours – to rain very hard
  • Underneath – situated directly below
  • Silly – having a lack of common sense
  • Thistles – plants with needle-like thorns

Question 1: Write True or False:

(a) Robert was out in rain – True
(b) The children go out when the rain falls – False
(c) The wind whistles – True
(d) Robert does not fly to the skies – False
(e) Robert is carrying a blue umbrella – False

Question 2: What did Robert think?

Answer: Robert thought that when it poured, it was better out of doors.

Question 3: What do the little boys and girls do when the rain comes?

Answer: When the rain comes, they stay at home and mind their toys.

Question 4: What does the wind do through the trees and flowers?

Answer: The wind whistles through the trees and flowers.

Question 5: Write a word to describe Robert.

Answer: Robert was silly.

Question 6: What has the wind done with Robert’s umbrella?

Answer: The wind caught Robert’s red umbrella.

Question 7: Why do you think the poet has wrote this poem?

Answer: The poet has written this poem to inform children that if they don’t follow the rules then, they have to undergo lots of problems.

Question 8: How the poem ended?

Answer: Robert flew far away and was never seen again.

Question 9: Write some pairs of rhyming words from the poem?

Answer: Down-town, boys-toys and whistles-thistles.

So, these were The Story Of Flying Robert Questions & Answers.