Noah’s Ark Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share Noah’s Ark Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions and answers of China Silk, The Dragon Lanterns and The Sorcerer’s Apprentice so, you can check these posts as well.

Noah’s Ark Questions & Answers

Question 1: Why was God angry with humans?

Answer: God was angry with humans because people were hurting one another and making the world a bad place.

Question 2: Why did God choose Noah to do his work?

Answer: God chose Noah to do his work because Noah was the only good man.

Question 3: What did he tell Noah to do?

Answer: He told Noah to build a big boat which must be big enough to carry Noah’s family and two of every kind of animal and bird on earth.

Question 4: How did Noah build the ark?

Answer: Noah built the ark with the help of his three sons. They helped him to chop trees and make smooth planks to shape a fine boat.

Question 5: Read and answer the questions:

Noah did not question God. His wife and their three sons, Ham, Shem and Japhet helped him chop trees and make smooth planks to shape a fine boat.

(a) Who was Noah?

Answer: Noah was a good man and a believer in God.

(b) What did God tell him to do?

Answer: God told him to build a strong boat which was big enough to carry his family and two of every kind of animal and bird on the earth.

(c) Why did God tell him to do this?

Answer: God was going to send a great flood to cover the land and he wanted to save the family of Noah and two of every type of animal and bird on the earth.

(d) Who helped Noah in his work?

Answer: Noah’s wife and his three sons Ham, Shem and Japhet helped him.

Question 6: Which words of the people made Noah sad?

Answer: The people’s words that Noah was mad, made him sad.

Question 7: How many days did it rain?

Answer: It rained for forty days and nights.

Question 8: When did Noah and his family leave the ark?

Answer: Noah and his family left the ark when the dove that Noah had released did not come back.

Question 9: What did Noah do after reaching land?

Answer: After reaching land, Noah built an altar and thanked God for keeping him and his family safe.

Question 10: Why did God send a rainbow?

Answer: The rainbow was God’s promise that the earth would never again be destroyed by a flood.

So, these were Noah’s Ark Questions & Answers.