Tenali Rama and The Thieves Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share Tenali Rama and The Thieves Questions & Answers.

In one of my previous posts, I have shared the questions & answers of The Good Samaritan so, you can check this post as well.

Tenali Rama and The Thieves Questions & Answers

Word Galaxy

  • Jester – a man who tells jokes and makes people laugh
  • Wit – the ability to use words in a clever and humorous way
  • Backyard – a place at the back of the house
  • Draw – pull or drag
  • Famous – known about by many people
  • Careful – with great attention
  • Valuable – worth a lot of money
  • Rushed – done in a hurry
  • Escape – to get free from something

Question 1: Who is Tenali Rama?

Answer: Tenali Rama was a court poet in the court of King Sri Krishnadevaraya in the Kingdom of Vijayanagram.

Question 2: What did Tenali Rama have in his backyard?

Answer: Tenali Ramahad a huge mango garden in his backyard.

Question 3: What did Tenali Rama see behind the bushes?

Answer: Tenali Rama saw two thieves hiding behind the bushes.

Question 4: What idea did Tenali Rama get to catch the thieves?

Answer: Tenali Rama went into his house and shouted loudly to his wife Sarada that a gang of thieves had entered the city. So, they would keep all their valuable things in this box and would drop it into the well to keep it safe there.

Question 5: What did Tenali Rama and his wife put in the old box?

Answer: Tenali Rama and his wife put stones in the old box.

Question 6: Where did Tenali Rama and his wife keep the box?

Answer: Tenali Rama and his wife kept the box in the well.

Question 7: How did the thieves get the box?

Answer: The thieves heard the conversation of the couple and after the couple had slept, the thieves rushed to the well. Throughout the night they drew water from the well to get the treasure box out.

Question 8: What was the thieves’ reaction when they took out the box?

Answer: The thieves were extremely shocked and angry to see just some stones in the box. They understood that it was Tenali Rama’s plan to make them fools.

So, these were Tenali Rama and The Thieves Questions & Answers.