The Raven Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share The Raven Questions & Answers.

This poem is written by Edgar Allan. In my previous posts, I have shared the questions and answers of The Forgotten Ones, Unmasking The Mask and The Gift Of The Magi so, you can check these posts as well.

The Raven Questions & Answers

Word Galaxy

  • Lore – stories passed down from generation to generation
  • Surcease – ending
  • Ember – a small piece of burning coal
  • Implore – beg
  • Entreating – asking earnestly
  • Mien – a person’s appearance

Question 1: In which month did the events of the poem take place? Which word suggests that it was an unattractive month?

Answer: The events of the poem took place in the month of December. The word ‘bleak’ suggests that it was an unattractive month.

Question 2: Who do you think is Lenore?

Answer: Lenore is the speaker’s lost love who is lost because of death.

Question 3: Read these lines and answer the questions.

(a) What does the speaker mean by the ‘Ghost upon the floor’?

Answer: By the ‘Ghost upon the floor’ the speaker means shadows.

(b) What was the reason for speaker’s sorrow?

Answer: The reason for the speaker’s sorrow was the loss of Lenore, a woman who was very dear to him.

(c) Pick out the words in these lines which tell us that Lenore is dead.

Answer: The words ‘nameless here for evermore’ ‘sorrow’ and ‘lost’ tell us that Lenore is dead.

Question 4: Who did the speaker think was at the door, at the start of the poem?

Answer: The speaker thought that the visitor who had come to see him was at the door, at the start of the poem.

Question 5: What filled the speaker’s heart with ‘frantic terrors’?

Answer: The silken sad uncertain rustling of each purple curtain filled the speaker’s heart with ‘frantic terrors’.

Question 6: What was the ‘mystery’ that the speaker sought to explore?

Answer: The ‘mystery’ that the speaker sought to explore is who is at his window lattice.

Question 7: What did the speaker hope for as he peered into the night?

Answer: The speaker hoped for a visitor as he peered into the night.

Question 8: Read these lines and answer the questions.

(a) What happened when the speaker flung the shutter open?

Answer: When the speaker flung the shutter open the Raven stepped inside the room.

(b) Where did the creature perch after entering the room?

Answer: After entering the room, the creature perched on the statue above the chamber door of the Pallas.

(c) What impression of the creature did the poet convey through his description?

Answer: The poet conveyed the impression of a stately creature with a royal mien.

So, these were The Raven Questions & Answers.

error: Content is protected !!