Granny’s Sari Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share Granny’s Sari Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions & answers of Mukesh Starts A Zoo, The Giving Tree and Skipping Shoes so, you can check these posts as well.

Granny’s Sari Questions & Answers

Question 1: Choose the correct option:

(a) On the sari, where were the monkeys and squirrels?

i. on the rocks
ii. high up in the tall trees
iii. near the stream
iv. on the grass

(b) How did the sari help the policeman?

i. It helped him to catch the robber.
ii. It helped him to run.
iii. It helped him to make a shirt.
iv. It helped him to fly.

(c) Why did Granny whisper, “Shhh…..look!”?

i. she had a bad cold.
ii. she was scared.
iii. she wanted Anu to keep quiet.
iv. she was angry.

Question 2: What made Granny sad?

Answer: Granny was sad because her favourite sari that was hung on the clothesline had blown away with the wind.

Question 3: What picture was printed on Granny’s sari?

Answer: The picture of forest was printed on Granny’s sari.

Question 4: How old do you think was Anu?

Answer: Anu was 7-8 years old.

Question 5: Why was the policeman chasing the robber?

Answer: The policeman was chasing the robber because he had stolen things from a jewellery shop.

Question 6: Do you think Lakshmi was honest? Give reason to support your answer.

Answer: Lakshmi was honest because she asked all her neighbours about the sari that flew down into her lap. When she sure that it did not belong to anyone, she cut it to make clothes for her children.

Question 7: Read the sentence and answer the questions.

“Next week, I am going to get a medal……”

(a) Who said this and to whom?

Answer: This was said by the policeman to Anu and her Granny.

(b) Why was ‘I’ going to get a medal?

Answer: ‘I’, the policeman was going to get a medal because he had caught a robber who had stolen things from the jewellery shop.

(c) What/Who had helped ‘I’ to get a medal?

Answer: Granny’s sari had helped the policeman get a medal.

(d) What happens next?

Answer: The policeman told Anu and her Granny that the sari had flown away so they continued searching for it.

Question 8: Find the names of at least five medals, brave persons receive from the Government of India.

Answer: Ashok Chakra, Paramveer Chakra, Keerti Chakra (Awarded to armed forces), Sena Medal (Army), Vayu Sena Medal (Air Force), Nao (Navy) Sena Medal.

Question 9: Was Granny sad that her sari had been cut up to make clothes for Lakshmi’s children? Why/Why not?

Answer: No, Granny was not sad because the clothes made from her sari made the poor family happy.

Question 10: Do you like Granny’s sari? Why/Why not?

Answer: Yes, I liked Granny’s sari because it was unique in its design and had floral prints.

So, these were Granny’s Sari Questions & Answers.